donderdag 20 maart 2014

Beyonce is koningin in de Ziggo Dome

Gisteravond stond Beyonce voor de tweede keer op rij in de uitverkochte Amsterdamse Ziggo Dome. Daar voldeed ze aan alle hoge verwachtingen.

De sfeer zat er goed in bij de fans die een ticket hadden gescoord voor het concert van de 32-jarige zangeres. Rond twintig over negen gingen de lichten uit in de Ziggo Dome en werden de eerste tonen van de intro ingezet. Als in een modeshow kwamen de danseressen het podium opgelopen. 'Run The World (Girls)' was het openingsnummer waarmee Beyonce meteen de hele zaal opwarmde. De toon was gezet.

BEYONCE

In april 2013 stond de zangeres al met haar 'Mrs. Carter World Tour' in de Ziggo Dome. Ook toen waren beide shows helemaal uitverkocht. Het grootste verschil tussen beide shows: in de tussentijd heeft Beyonce onverwacht een nieuw album uitgebracht. Veel nummers van haar in 2011 uitgebrachte album '4' hebben in de tournee plaats moeten maken voor nummers van haar nieuwe album. Het was wel duidelijk dat die nummers nog niet bij iedereen bekend zijn. Vooral bij een nummer als 'Haunted' is het vrij 'rustig' in de zaal. Nieuwe nummers als '***Flawless', 'Blow' en uiteraard de single 'Drunk In Love' doen het daarentegen een stuk beter.

Kleding

Beyonce wisselt tussen haar nummers vaak van outfit. Ze staat amper vijf minuten op het podium of er wordt alweer een interlude gestart zodat de zangeres zich kan omkleden. Daardoor werd de show wel vaak onderbroken, maar aan de andere kant geven die kledingstukken natuurlijk wel wat extra flair aan de avond.

Queen of Pop?

In 2012 was ik aanwezig bij het concert van Madonna. En eerlijk is eerlijk... Beyonce komt qua productie erg dicht bij de Queen of Pop. Vuurkanonnen, confettikanonnen en rookmachines; niks is teveel voor Beyonce. Eén van de weinige verschillen met de shows van Madonna is dat Beyonces stem wel degelijk een stuk beter klinkt dan die van Madonna. Want ondanks alle strak geregisseerde danspasjes, zingt Beyonce alles live en zuiver.
De tot in de puntjes geregisseerde show lijkt helemaal perfect te zijn. Het enige foutje wat ik heb opgemerkt, was het grote scherm dat grotendeels uitviel tijdens een interlude, waardoor je de beelden niet kon zien.

Hits

Bijna alle grote hits van Beyonce kwamen gisteren voorbij. En dat zijn er nogal wat!
Nummers als 'Irreplaceble', 'Why Don't You Love Me', 'Love On Top' en natuurlijk 'Crazy In Love' en 'Single Ladies' werden door het publiek luidkeels meegezongen.
Richting het eind van de show zong Beyonce nog een stukje van het nummer 'I Will Always Love You' van Whitney Houston. De laatste nummers waren 'XO', het nieuwe nummer 'Heaven' en de klassieker 'Halo'.
Helaas kregen we geen toegift meer, maar Queen B heeft zeker haar bijnaam waargemaakt in Amsterdam...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten