maandag 28 november 2011

Twilight Breaking Dawn Part I

Gister was het zover; ik ging naar het vierde deel van de Twilight-saga. Het begon op het moment dat Bella en Edward in het huwelijksbootje stappen. Na de bruiloft moest het stel natuurlijk op huwelijksreis. Via Rio de Janeiro gaan ze naar een eiland waar ze ongeveer 2 weken verblijven, todat ze erachter komen dat Bella zwanger is. Na de pauze van de film ging de film een andere kant uit dan voor de pauze. Opeens verandert alles.
Het kind verandert de situatie. Wanneer het kind geboren zou worden, gaat het mis met Bella. Dat is wat Edward en zijn familie haar alvast mee kunnen geven. Toch is ze vastbesloten het kind te houden, al wordt het haar dood. Ze vermagert erg en niemand snapt wat de oplossing moet zijn. Edwards vader Carlisle komt met hulp van weerwolf Jacob erachter dat de foetus bloed moet drinken. Dit zorgde voor nogal wat reacties in de zaal. Vooral wanneer Bella nogal in een bloedbad ligt van haar bevalling en ondertussen helemaal van de wereld op een bed ligt, terwijl Edward haar allemaal spuiten geeft, was er iemand in de zaal die zich zachtgezegt niet zo lekker voelde. Onderweg naar de uitgang van de zaal viel het meisje flauw en ik vond het zelf ook niet echt prettig om te zien. Ook op andere plaatsen zijn wel mensen die beroertes kregen. Niet zo fijn natuurlijk, maar echte horror is de film natuurlijk nog niet.
En dan heb je nog een open einde die je zo de volgende film in leidt. Deze heet Breaking Dawn Part 2 en zal de laatste uit de serie zijn. Daarna is de Twilight-saga afgelopen. Maar voordat de saga is afgelopen, zijn Part I en eind 2012 ook Part II nog in de bioscoop te bewonderen...

Bekijk hier de trailer van Breaking Dawn Part I.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten