maandag 18 maart 2013

LOVE = LOVE

Stel je eens voor: je bent smoorverliefd op iemand en diegene is dat ook op jou. Maar jullie liefde wordt niet gewaardeerd door andere mensen. Je loopt zelfs een grote kans op de doodstraf als je je liefde openbaar maakt... Wat doe je dan?

Ik heb het uiteraard over homoseksuelen die wereldwijd nog altijd worden gediscrimineerd. Zelfs in Nederland. Maar gelukkig zijn we hier nog (redelijk) tolerant tegenover homoseksuelen. In sommige landen gaat het namelijk zover dat je gemarteld kunt worden of zelfs de doodstraf kunt krijgen als je duidelijk maakt dat je homo of lesbisch bent.
Het gebeurde twee jongens in Iran. Een zestien en een achttien jarige jongen werden publiekelijk opgehangen. De rechtbank had de jongens veroordeeld voor het verkrachten van een dertien jarige jongen. Al snel bleek dit een leugen te zijn. De jongens werden namelijk vermoord omdat ze homo waren...

Veel artiesten zetten zich in voor deze zogenaamde homorechten. Zij willen iets doen tegen de dagelijkse discriminatie van homo's en lesbiennes van over de hele wereld. Onder hen i come in PEZ... 


Even voorstellen...

i come in PEZ is een vrij nieuwe artiest die zichzelf beschrijft als "David Bowie mixed with some Britney pop, glitter, glam, Andy Warhol pop-art, James Dean looks, and some underground electro from outter space."
In 1987 werd hij geboren en al op jonge leeftijd droomde hij ervan de wereld te veroveren met zijn muziek.
Hij beschrijft zijn eigen songteksten als gekke teksten met een doses aan seks, drugs en rock 'n roll. Al eerder bracht hij nummers uit als 'At The Club' en 'You Spin Me Round (Like a Record)'. Vooral het eerstgenoemde nummer is op Youtube inmiddels al ruim 113.500 keer bekeken!


You're The One

Ook i come in PEZ zet zich in voor deze homorechten. Dat doet hij mede door middel van zijn nieuwste nummer 'You're The One'. Als je het nummer koopt op iTunes gaat vijftig procent van de gehele opbrengst naar de Nederlandse Amnesty International Pride Fonds om activisten en homorechten over heel de wereld te steunen.
Oorspronkelijk is het nummer maar in één take opgenomen als een akoestische versie. De Nederlandse DJ en producer Toby Traxx heeft er vervolgens een knallende song van gemaakt die heel wat clubs uit zijn dak zal laten gaan.
Maar belangrijker is nog de boodschap die achter het nummer zit. Op het eind van de clip zie je ook een foto van de twee jongens uit Iran. Op de foto is te zien hoe het touw om hun keel is geknoopt. Het filmpje wordt afgesloten met de woorden 'LOVE = LOVE'. Want liefde kent geen grenzen, toch?

Steun de Nederlandse Amnesty International Pride Fonds door het nummer te kopen op iTunes. Maar liefst de helft van de opbrengst gaat namelijk naar het goede doel. Klik hier om het nummer te kopen of download de onlangs uitgebrachte EP van i come in PEZ. Daar staat onder andere ook de originele akoestische versie van het nummer op.


Win, win, win!

Bij deze is de eerste winactie via Showexplosion een feit! Jij kunt namelijk kans maken op één van de drie Radio Edits van het nummer 'You're The One'. Wil jij kans maken op het nummer? Check dan Showexplosion even op Facebook. Klik hier voor de officiële fanpagina en kijk wat je moet doen.


Meer info?

Check hier de officiële site van i come in PEZ. Check ook zijn andere nummers eens via Youtube. Je kunt hem ook vinden op Facebook en Twitter.
Hieronder vind je de officiële clip van het nummer 'You're The One'.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten